Cea mai bună dulceață de struguri negri. Rețeta bunicii pentru un deliciu irezistibil

dulceata-de-struguri-negri

foto bzi.ro

Nu rata sezonul strugurilor de masă gustoși și aromați fără a le conserva gustul și aroma în borcane, pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de struguri negri, gustoasă și foarte aromată.

Strugurii negri au un conținut mai ridicat de vitamine și de antioxidanți, comparativ cu celelalte soiuri de struguri. Unul dintre antioxidanții cei mai importanți din struguri poartă numele de resveratrol. Acesta are proprietăți benefice asupra sistemului cardiovascular. În același timp la reglarea glicemiei în sânge, dar și de reducere a riscului de cancer. 

Ingrediente

Mod de preparare

Dulceața de struguri nu necesită metode complexe de preparare. Se prepară ca orice dulceață de fructe.

Începe prin a spăla bine strugurii cu ciorchini cu tot. Nu înlătura ciorchinii înainte de spălare pentru că există posibilitatea să pătrundă apa în boabele de struguri.

După spălare, lasă strugurii la scurs în site, apoi separă boabele de ciorchini. Când ai boabele de struguri separate și bine scurse de apă, poți prepara siropul.

Cum prepari siropul pentru dulceață de struguri negri

Pune apa într-o cratiță cu baza stratificată, apoi adaugă zahărul. Așază cratița pe foc de intensitate medie și lasă zahărul să se topească în apă, fără a-l amesteca. Când zahărul este complet diluat, redu intensitatea focului la minim și mai fierbe siropul pentru aproximativ 20 de minute.

Adaugă boabele de struguri în sirop și amestecă-le ușor. Lasă dulceața să fiarbă la foc de intensitate minimă, până când boabele de struguri se stafidesc, iar siropul devine consistent. Pe parcursul fierberii, înlătură spuma care se formează cu o sită deasă.

Înainte de a stinge focul, adaugă în cratița cu dulceață de struguri negri și sucul de lămâie. Acesta este necesar pentru o conservare sigură, dar și pentru a împiedica zahărul din sirop să se recristalizeze.

Lasă dulceața să se tempereze ușor și ocupă-te de borcane. Spală bine borcanele și capacele cu apă și detergent, clătește-le și pune-le la sterilizat, într-o tavă metalică. Sterilizează borcanele și capacele în cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Apoi, umple borcanele fierbinți cu dulceața fierbinte. Închide bine borcanele cu capacele și pune din nou tava cu borcane la cuptor. Nu este necesar să mai aprinzi cuptorul. Lasă borcanele în cuptor până când se vor răci pentru a le putea transfera pe raftul din cămară.

Exit mobile version