Batoane energizante din cereale, fără coacere în cuptor

batoane-cereale

foto dolcefarverde.ro

Poți pregăti aceste delicioase batoane energizante în cuptor, în cuptorul cu microunde sau pur și simplu fără a le găti. În plus, poți alege ingredientele pentru a face batoane energizante pe placul tău, totul din confortul casei tale.

Nu ai nevoie de zahăr și nici de alți îndulcitori pentru a te bucura de gustul dulce al batoanelor. Ai opțiunea să adaugi câteva fructe deshidratate, care vor îndulci sănătos batoanele. Poți opta atât pentru fructele uscate preferate, cât și pentru cantitățile acestora, în funcție de cât de dulci preferi batoanele.

Poți adăuga cerealele preferate, dar și fructe oleaginoase care le completează gustul. Poți adăuga nuci, fistic, alune, însă în cantități mai mici pentru că acestea sunt consistente și au o valorea calorică ridicată.

Pe post de liant de legătură între ingrediente, poți folosi diferite uleiuri vegetale sau unt vegetal. Untul de arahide, cocos, sau cel de cacao sunt ideale pentru astfel de batoane.

Batoane de cereale fără coacere – Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția batoanelor, urmează câțiva pași necesari pentru reușita acestora.

Lasă uleiul de cocos la temperatura camerei pentru 30 de minute, pentru a deveni lichid. Pune curmalele în apă fierbinte pentru a se hidrata. Lasă-le la hidratat pentru aproximativ 30 de minute.

Rumenește ușor semințele de dovleac în tigaia de teflon așezată pe flacăra aragazului. Opțional, presară și puțină sare peste ele. Toacă migdalele mai mărunt cu un cuțit ascuțit sau mărunțește-le cu ajutorul unui chopper.

Poți rumeni ușor la tigaie și fulgii de ovăz pentru a deveni mai crocanți, la fel și migdalele. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți începe prepararea compoziției.

Cum prepari compoziția pentru batoane energizante

Scurge curmalele și îndepărtează-le sâmburele, dacă nu a fost îndepărtat înainte de deshidratare. Cu ajutorul unui blender vertical, transformă curmalele într-o pastă. Aceasta, împreună cu uleiul de cocos, vor face puntea de legătură între celelalte ingrediente.

Pune într-un bol încăpător fulgii de ovăz, semințele de dovleac, migdalele mărunțite, stafidele și merișoarele. Amestecă-le, apoi adaugă pasta de curmale și uleiul de cocos diluat. Amestecă ingredientele pentru a omogeniza compoziția de batoane de cereale fără coacere.

Așază hârtie de copt sau folie de prospețime într-o tavă de 20/20 cm. Întinde compoziția pentru batoanele energizante în ea și niveleaz-o uniform. Așază o altă hârtie deasupra și cu dosul unui pahar presează bine compoziția în tavă pentru a fi cât mai compactă. Pune tava la congelator pentru 30 de minute. Este important acest pas pentru a putea porționa perfect batoanele.

Exit mobile version