5 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Italia

foto travel.kudika.ro

Mâncăruri savuroase pe care să le încerci când ești în Italia sunt o mulțime, chiar dacă pizza și pastele sunt cele mai cunoscute dintre ele. Bucătăria italiană este cu totul specială și celebră în toată lumea.

Multe dintre preparatele din bucătăria italiană pot fi găsite în restaurante din lumea întreagă, drept dovadă că mâncărurile italiene sunt cu adevărat savuroase. Chiar și așa, până și cele mai renumite dintre ele sunt făcute într-un mod cu totul special în locurile lor de origine.

Risotto

Originar din nordul Italiei, acest fel de mâncare cremos cu orez poate fi găsit acum în toată țara. Orezul și bulionul se amestecă încet, la foc mic, până când devine o mâncare groasă și cremoasă și se adaugă cu brânză Parmigiano Reggiano, șofran, ciuperci, fructe de mare sau ierburi, în funcție de felul de mâncare pe care îl încorporează. Poate fi servit ca preparat de sine stătător și trebuie să fie întotdeauna savurat fierbinte.

Risotto este deosebit de popular în Milano, unde este prezentat risotto cu șofran (Risotto Milanese). Este, de asemenea, un fel de mâncare tipic din bucătăria venețiană, unde veți găsi faimosul fel de mâncare numit Risi e Bisi, sau orez și mazăre.

În regiunile în care sezonul ciupercilor porcini este sărbătorit, veți găsi Risotto cu ciuperci porcini sălbatice. O altă variantă poate fi găsită în Napoli și Coasta Amalfi — Risotto al Limone, cu lămâie.

Arancini

Arancini, sau „portocale mici” sunt bile de orez prăjite despre care se crede că provin din Sicilia. Orezul Arborio, folosit în mod obișnuit în risotto, este gătit și modelat într-o bilă mică, acoperită cu pesmet și pus într-o friteuză. Dar asta nu este tot. Gustarea delicioasă este de obicei umplută cu mozzarella sau brânză fontina sau sos de carne ragu.

S-ar putea să le găsiți și umplute cu un amestec de ragu și mazăre. Deși sunt serviți și în Roma, ei poartă un alt nume – Suppli. Varianta de aici este de obicei umplută cu ragu și mozzarella.

Paste

Fie că vorbim de lasagna, paste carbonara, de paste cu sos ragu, bolognese, tortelini sau alte paste, pastele sunt unele dintre acele mâncăruri pe care să le încerci când ești în Italia, dacă vrei să știi care este gustul lor adevărat.

Bottarga

Această delicatesă cu icre de pește sărate este de obicei preparată din icre de ton, dar uneori este folosit și peștele-spadă.

Deși bottarga este o mâncare tipică găsită în Sicilia și Sardinia, acest fel de mâncare și-a făcut loc și în bucătăria din sudul Italiei și părți din Toscana. Cu aroma sa intensă și retrogust ușor amar, această delicatesă nu este una pentru cei slabi de inimă!

Pizza napoletană

Fiecare tur culinar italian bun ar trebui să înceapă cu… PIZZA! În timp ce Napoli și regiunea Campania au multe mâncăruri tradiționale italiene excelente, acestea sunt cunoscute în toată Italia pentru că au cea mai bună pizza din țară.

Pizza în stil napolitan este în mod serios unică. Este o pizza clasică Margherita, cu crusta sa subțire, gătită la perfecțiune într-un cuptor tradițional de cărămidă. Garnisită doar cu sos de roșii, frunze întregi de busuioc și mozzarella de bivoliță, este simplă, dar atât de delicioasă.

Exit mobile version