Rețeta de mucenici muntenești a lui Cătălin Scărlătescu. Cel mai așteptat desert de pe 9 martie

Mucenici-Catalin-Scarlatescu

foto playtech.ro

Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de mucenici din Sebastia este prăznuită pe 9 martie, iar gospodinele prepară cele mai gustoase rețete de mucenici. Și faimosul chef Cătălin Scărlătescu a explicat cum trebuie făcuți mucenicii moldoveneşti şi munteneşti.

Mucenicii în zeamă se prepară în zona Munteniei pe 9 martie. În Moldova, mucenicii se fac din aluat de cozonac și se ung cu miere și nucă.

Ingrediente

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a face mucenici muntenești

Pentru zeamă este nevoie de următoarele ingrediente:  

Cum se prepară

Într-un vas se pun făina, drojdia, sarea, zahărul vanilat, uleiul și puțină apă călduță. Se amestecă pentru a se forma un aluat. După ce conținutul devine omogen, se frământă bine și se lasă la crescut câteva minute. 

Ulterior se ia aluatul și se întinde pe un blat, unde s-a presărat puțină făină. Aluatul se întinde cu sucitorul, până când se formează o pătură subțire. Ulterior, se taie fâșii și se formează opturi mici. Covrigeii în formă de 8 se fierb câteva minute, se pun în sită la scurs, apoi se bagă la cuptor. După ce s-au copt se lasă să se răcească și să se întărească, preferabil peste noapte. 

Pentru zeamă, se pune apa la fiert. După ce dă în clocot, se adaugă coaja de lămâie, praful de sare, zahărul vanilat și linguriță de scorțișoară. La final, se alătură covrigeii și zeama, iar apoi nuca. 

Exit mobile version