Prăjitură vegană cu cremă de ciocolată

prajitura

foto: http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

Ingrediente pentru prăjitura vegană cu cremă de ciocolată:

Blat

250 gr. curmale, 1 cup cacao, 1 cup migdale, 1 cup nuci românești, 1 cup stafide

Crema

70 gr. cacao, 90 gr. curmale, 120 ml unt de cacao, 50-60 ml îndulcitor, 1 cutie cremă vegetală din nucă de cocos (400 ml)

Pentru blat se pun toate ingredientele în robotul cu lama S și se mixează până rezultă o compoziție ușor lipicioasă, apoi o punem într-o tavă în care am așezat folie alimentară și presăm ușor.

Crema se face într-un blender, de preferat mai puternic, până rezultă o compoziție cremoasă, care se toarnă deasupra blatului.

Prăjitura se pune în congelator până se întărește crema și apoi se poate păstra în frigider.

Curmalele se pun la hidratat cu o oră înainte de a face prăjitura.

1cup= 250 ml

Am folosit cremă vegetală din nucă de cocos de la Sanovita

Exit mobile version