Nu e o glumă! Câți lei costă o simplă ciorbă de pui în restaurantul lui Chef Foa

Chef-Foa

foto cancan.ro

Chef Foa a reușit să devină celebru în România, în zona culinară, în urmă cu mai mulți ani. De-a lungul timpului, bucătarul a avut mai multe contracte cu diferite firme, în aria gastronomică. Recent, și-a deschis și un restaurant, aflat în Bucharest Business Park.

Aflat în Bucharest Business Park, localul este un nou proiect de restaurant, axat pe “street food” și “live cooking”, adresat clienților din clădirile de birouri. Locația are în premieră în România, un Robata Grill și un cuptor Tandoor, unde se concentrează zona de live cooking din timpul prânzului. Chef Foa (cu numele real Florin Scripcă) are un local de nota 10 în Capitală, unde clienții își pot potoli foamea cu preparate alese.

Cei care vor să guste din supele preparate după rețeta lui Chef Foa, vor trebui să scoată din buzunar 15 lei. Cei care au văzut meniul sunt foarte mulțumiți de prețurile pe care acesta le practică. Tarifele restaurantului deținut de juratul de la PRO TV sunt unele chiar mai mici decât media celorlaltor business-uri cu același profil.

Cine este Florin Scripcă, celebrul Chef Foa

Chef Foa este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai exigenți chefi din bucătaria autohtonă. Perfecționist din fire, acesta vrea ca tot să iasă ca la carte. Cei care au avut ocazia să lucreze cu el au avut numai lucruri interesante de învățat. Florin Scripcă a fost format la unele dintre cele mai buni școli gastronomice și a lucrat cu nume mari din gastronomia internațională.

Florin Scripcă i-a avut mereu pe cei din familie alături, aceștia încurajându-l să meargă pe drumul ales de el, bucătăria. Și cei doi frați ai lui au aceeași pasiune, gătitul, doar că nu sunt atât de cunoscuți.

Chef Foa, născut la 22 august 1982, și-a făcut ucenicia la Londra și prima dată a lucrat într-un restaurant italian. S-a angajat chiar la compania de catering a faimosului Jamie Olivier. Florin a lucrat și într-un pub, dar nu de orice fel, ci unul cu o stea Michelin.

Chef Foa a știut că practica nu va fi totul, motiv pentru care a dat o mare atenție  pregătirii profesionale. A studiat în Anglia, Franța, Italia. S-a întors apoi în România, unde și-a deschis o afacere. Florin a moștenit talentul organizatoric de la mamă, iar curiozitatea și curajul de a experimenta, de la tatăl lui.

Exit mobile version