Vremea, 19 decembrie. Vești proaste de la specialiști. Adio, zile cu soare

vremea-19-decembrie

foto cancan.ro

ANM a emis prognoza meteo pentru duminică, 19 decembrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor atinge valori normale pentru această perioadă.

Cerul va fi mai mult noros în aproape toată țara. Va ninge la munte, în Transilvania și în Maramureș, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în Crișana, local în Banat și mixte în Moldova, unde pe alocuri vor determina depuneri de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…80 km/h spulberând zăpada și temporar viscolind ninsoarea, condiții în care vizibilitatea va scădea. Temperaturile minime se vor încadra între -6 și 1 grad.

În celelalte regiuni ale țăriii, cerul se va înnora treptat, iar în cursul nopții, pe alocuri, cu precădere în sud-est, trecător vor fi precipitații slabe  sub formă de ploaie și lapoviță.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, iar rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, și  pe alocuri în zonele mai joase de relief, dar la viteze mai mici și cu precădere în nord-est și sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade. Pe suprafețe mici va fi ceață.

Exit mobile version