România, lovită de un ciclon mediteranean. Fenomene extreme în toată țara

vremea

foto cancan.ro

România, lovită de un ciclon mediteranean. Fenomene extreme în toată țara. Starea vremii nu vine deloc cu vești bune pentru următoarele zile. Deși temperaturile sunt în urcare și de astăzi se încălzește, avem de-a face cu alte fenomene extreme: ciclonul mediteranean. Sud-estul României va fi cel mai afectat.

Joi urmează să fie sesizată o ușoară încălzire, temperaturile fiind de la 12 până la 20 de grade. Și în Capitală urmează să fie o temperatură mai plăcută, de aproximativ 17-19 grade, potrivit ANM.

România, lovită de un ciclon mediteranean

Până joi seară vor cădea precipitații, pe alocuri semnificative din puncte de vedere cantitativ, în special în partea de centru, sud și est a țării. Cantitățile de apă pot cumula 10-15l/m² îndeosebi în zonele de deal și de munte.

Vântul va prezenta intenificări, mai ales în partea de est și sud-est a țării, dar și în zona montană înaltă, cu viteze de 45-55km/h din punct de vedere termic, vorbim de valori care mâine și ploi, chiar și până sâmbătă, se vor apropia de normalul termic.

Pentru intervalul 24 aprilie-1 mai se prognozează temperaturi ușor peste cele normale, mai ales pentru ziua de 1 mai , cu maxime între 18 până la 22 grade Celsius.

Exit mobile version