Prognoza meteo luni, 1 august 2022. Ce se întâmplă cu vremea în prima zi a lunii

vremea

foto playtech.ro

Prima zi a lunii august vine cu temperaturi prietenoase în cea mai mare parte din țară. Meteorologii au emis prognoza zilnică pentru data de 1 august 2022 și este așteptată o răcire în cea mare parte a teritoriului. Iată la ce valori termice ar trebui să ne așteptăm de la ziua de luni.

În cea mai mare parte a teritoriului, cerul va fi variabil. La munte vor fi prezente înnorări temporare, dar și în centrul, estul și sud-estul României, unde ziua, local vor cădea precipitații, posibil însoțite și de descărcări electrice.

În zonele montane, vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în est și în partea de sud-vest a țării. Maximele se vor situa între 24 și 31 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi ușor mai rece decat în mod obișnuit pentru această perioadă. Potrivit specialiștilor ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei.

Vor apărea și ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În plus, vântul va sufla slab și moderat. Maximele se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 15 și 18 grade Celsius.

Exit mobile version