Prognoza meteo duminică, 14 noiembrie

Vremea

Foto: pixabay

Vremea în România va fi una normală pentru această perioadă, cu un cer variabil în majoritatea zonelor. Trecător se vor semnala ploi slabe sau burniță, iar dimineața și seara ceața își va face simțită prezența, informează ANM.

Temperaturile maxime vor ajunge până la 15 grade, iar cele minime nu vor depăși -3 grade Celsius.

România va fi acoperită de un cer parțial noros, iar în zonele joase, cu precădere în Transilvania, se va semnala ceața. În regiunile extracarpatice, pe perioada nopții, aria de nebulozitate joasă se va extinde treptat. Ceața se va semnala pe arii restrânse, iar în unele zone este posibil să fie asociată cu burnița.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade Celsius, acestea fiind mai scăzute în zonele unde ceața va persista. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 7 grade.

Mercurul din termometre va înregistra valori mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor ajunge până la -8 grade. În zona Dobrogea, temperaturile minime vor fi mai ridicate decât în restul țării, înregistrând până spre 8 – 10 grade.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în jumătatea de nord a Moldovei. Presiunea atmosferică va creste dinspre nord, având deja valori ușor superioare celei normale.

Exit mobile version