Prognoza meteo 28 noiembrie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM

vremea

foto antena3.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luni, 28 noiembrie 2022. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile sudice, estice şi local în cele centrale, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii.

Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte şi în jumãtatea nordicã a Moldovei şi sub formã de ploaie în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi pe litoral.

Cele mai scăzute temperaturi vor fi în estul țării, în Banat vor cobori la 0 grade Celsius. Pe parcursul zilei, temperaturile vor mai crește spre amiază, vor fi de la 2 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 8-9 grade ăn vestul țării.

Începând de marți, vremea va intra într-un nou proces de încălzire ușoară, temperaturile atingând valori de 10 grade. 

În ceea ce privește precipitațiile, în prima jumătate a săptămânii, izolat vor cădea ninsori slabe în zona de munte, dar nu cu depunere de strat mare de zăpadă.

În a doua jumătate a săptămânii, joi și vineri, ceva mai multe ninsori la peste 1.400-1.500m și mai puține în zonele joase. În weekend, pentru că se va mai încălzi ușor, probabilitatea de ninsoare va scădea.

Vremea în București, luni 28 noiembrie 2022

La Bucuresti, valorile de temperaturã, comparabile cu cele din intervalul anterior se vor situa în jurul celor normale, astfel maxima va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de 0…1 grad.

De asemenea, vor fi înnorãri, iar pe parcursul zilei trecãtor vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.

Exit mobile version