Prognoza meteo – 27 februarie 2023. Cod galben de ninsori şi viscol

vremea-avertizare-meteo-anm

foto antena3.ro

Vreme extremă a făcut ravagii în țară, două avertizări meteorologice de tip Cod galben și portocaliu emise duminică fiind valabile și astăzi. Meteorologii nu ne dau vești prea îmbucurătoare. Temperaturile vor rămâne scăzute, comparativ cu zilele trecute, dar cel puțin precipitațiile se vor restrânge treptat și chiar vor înceta, potrivit ANM.

Astăzi vremea va continua să împartă țara în două. Mai exact, în partea de nord a țării va fi mult mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime între 0-5 grade.

În partea de sud și sud-est a țării vor mai fi mici perioade și cu soare. Aici așteptăm averse și tempraturi – chiar dacă în scădere față de cele de ieri – încă peste normalul perioadei, cu maxime în Muntenia, Oltenia, Dobrogea în general, astăzi, între 8-16 grade, cu 12 grade în Capitală. (Aici – n.r.) în răcire față de ieri, când am înregistrat 21 de grade.

Temperaturile se vor uniformiza. De marți va continua să se răcească și în sud astfel încât, până spre finalul săptămânii, în toată țara vom vorbi de un regim termic normal pentru începutul lunii martie.

Asta înseamnă maxime, în general, între 2-10 grade și minime între -6 și +4 grade. Vremea rămâne liniștită. Vor fi precipitații slabe în partea de sud a țării, sub formă de ploaie sau burniță

Exit mobile version