Prognoza meteo, 20 februarie. Temperaturile scad în mai multe zone. Cod Portocaliu de ninsori şi viscol

vremea

foto romaniatv.net

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru 20 februarie. Valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă și vântul va bate puternic.

Valorile termice diurne vor fi în scădere în toată țara. Maximele vor fi între 3 și 12 grade Celsius, iar cele minime între -3 și 7 grade Celsius. Cerul va avea înnorări temporare și se vor semnala precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, mai intense în zona Carpaților Orientali și pe arii restrânse, îndeosebi sub formă de ploaie în rest, cu o probabilitate mai mare în nord-vest, nord și centru.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-65 km/h și va sufla tare în zona montană, la altitudini mari, în special de peste 1700 m unde rafalele vor depăși 110-130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă.

Vremea în Capitală

Temperatura maximă va atinge 10-11 grade Celsius, iar cea minimă 3-4 grade Celsius, mai scăzută în zona preorășenească spre un grad Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări.

Cod Portocaliu de ninsori și viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis și o avertizare de cod portocaliu de vânt puternic și viscol, valabilă în zonele montane din 22 de județe din țară.

Potrivit meteorologilor ANM sunt vizate în special zonele montane la altitudini de peste 1.700 de metri, din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Harghita, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava.

În aceste zone vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-130 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și prin acumulare cantitățile vor depăși 20-25 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

Codul portocaliu de intensificări ale vântului și viscol puternic este în vigoare de duminică, 19 februarie, ora 11.00 și până miercuri, 22 februarie, ora 02.00 .

Exit mobile version