Prognoza meteo, 2 mai. Vreme schimbătoare în toată țara

vremea

foto cancan.ro

Meteorologii au emis prognoza pentru ziua de marți, 2 mai. Sunt anunțate maxime de până la 25 de grade Celsius. Vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor, cu înnorări în vest și sud-vest, unde sunt posibile ploi slabe, potrivit ANM.

Vremea va fi una predominant frumoasă, cu cer variabil și unele înnorări în regiunile vestice și sud-vesti. Aici sunt anunțate ploi slabe și unele intensificări ale vântului. În restul României, vântul va sufla slab până la moderat. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 70 – 80 de km/h.

Temperaturile maxime ale zilei se vor situa între 14 grade, în nordul extrem al litoralului, și 25 de grade, pe suprafețe mici în Oltenia, Banat și Crișana.

Cele mai scăzute temperaturi, -3 grade Celsius, sunt anunțate în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă. În regiunile extracarpatice și în depresiuni, pe areale mici se va semnala ceața.

Vremea în București

În București, vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări spre seară, când apar și unele înnorări.

Temperatura maximă se va situa între 21 și 22 de grade, iar minima între 7 și 8 grade Celsius. Cele mai scăzute valori termice vor fi înregistrate în zona preorășenească, unde minimele se vor situa în jurul valorii de 5 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte și pe litoral

ANM anunță o vreme frumoasă la munte, cu cerul variabil și unele înnorări spre seară, în masivele vestice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în vestul Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80 de km/h.

Pe litoral, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 16 grade, iar minimele între 8 și 10 grade Celsius.

Exit mobile version