Pericol de inundații: A fost emis cod galben hidrologic pentru mai multe râuri din țară

risc-de-inundatii

foto realitatea.net

Hidrologii au emis, sâmbătă, cod galben hidrologic pentru mai multe râuri din țară. Sunt posibile viituri rapide care să producă inundaţii, mai ales pe unele râuri mici din Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin. 

Codul galben vizează bazinele hidrografice ale mai multor râuri, unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torente, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Confom Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), sunt anunţate scurgeri importante pe versanţi, torente şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazine hidrpgrafice din mai multe judeţe, începând de sâmbătă de la ora 14:00 până duminică, 31 iulie la ora 16:00.

INHGA avertizează asupra faptului că fenomene precum scurgeri importante pe versanţi, torente, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş Severin.

Exit mobile version