Ninsori şi vreme rece în multe zone ale ţării. A venit iarna!

ninsori-la-munte

foto romaniatv.net

Vremea s-a răcit în toată ţara. După temperaturile de vară din weekend, acum avem parte de ploi şi ninsoare. În această dimineaţă, la ora 10, se înregistrau temperaturi cuprinse între minus 5 şi 11 grade Celsius. Cel mai rece este în zonele montane unde şi ninge.

ANM a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă pentru intervalul 8 noiembrie, ora 16 – 9 noiembrie, ora 20.

Vremea se răceşte semnificativ în următoarea perioadă. În zonele montane vor predomina ninsori, iar în zonele mai joase va ploua.

Ninsori şi vreme rece în județul Harghita. Utilajele de deszăpezire au intervenit în acestă dimineață în zonele înalte din județul Harghita, pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu), DN13B (zona Bucin) și DN15 (zona Borsec).

”În acest moment, acționăm cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții. Cu toate că stratul de zăpadă nu este consistent, îi avertizăm pe șoferi să circule cu prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă”,

a transmis, pe Facebook, Direcția regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Ninsori şi vreme rece şi în Bacău. Zăpada a acoperit străzile și casele oamenilor, iar în Munții Făgăraș ninge necontenit de ore întregi.

Exit mobile version