Cod roșu și cod portocaliu de vreme rea în Europa! Cum va fi vremea în România

cod-rosu-Europa

foto economica.net

Administrația Națională de Meteorologie nu vine deloc cu vești bune pentru zilele următoare. România este lovită de fenomene meteo extreme, însă nu doar la noi în țară lucrurile stau rău, ci în toată Europa. Iată ce au anunțat specialiștii pentru perioada care urmează să vină!

În această lună vremea este extrem de instabilă, astfel că de la o zi la alta apar noi modificări, cât și alerte de la meteorologi. Nu, nu vorbim doar de România, ci de Europa per general, fiindcă vremea rea își face simțită prezența peste tot.

Astăzi și mâine în majoritate țării ne vom bucura de numeroase grade în terometre, cer senin și soare, maximele atingând chiar și 33 de grade Celsius, însă începând din noaptea de 21 spre 22 mai, lucrurile se schimbă.

Au fost lansate numeroase coduri de vreme rea în Europa

Ploile, descărcările electrice, vijeliile și temperaturile scăzute vor curprinde România începând de duminică, ceea ce nu aduce deloc zâmbetul pe fața tuturor, însă lucrurile stau mult mai bine decât în Europa, unde se anunță fenomene meteo extreme.

Până în aceste momente, Germania este în cod roșu și se aşteaptă fenomene extreme, posibile tornade şi chiar grindină. De asemenea, sunt posibile alerte Nowcasting Cod Violet pentru această după-amiază şi seară.

Nici în Franţa, Polonia şi Cehia nu este vremea bună, aceste țări fiind sub atenţionare de cod portocaliu de furtuni. În timp ce o parte bună din Europa este sub alerte de vreme rea, la polul opus se află Spania și Portugalia, care sunt în cod portocaliu de caniculă.

Exit mobile version