Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină. Zonele vizate de atenţionarea ANM 

Avertizare-ANM

foto playtech.ro

Cod galben de instabilitate accentuată, vijelii şi grindină, emis luni de ANM şi valabil până seara. Pe parcursul zilei de luni, până la ora 21:00, sunt prognozate descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Interval de valabilitate: 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 21. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod galben de ploi torenţiale

În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum  și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei.

Cantități însemnate de ploi vor fi în Transilvania, în special în zona Meridionalilor. Aversele vor fi însoțite de tunete și fulgere, grindină, poate și vijelii.

Vremea în Capirală

În Capitală va fi, de asemenea, vreme schimbătoare. Vremea, după prânz, va atinge 26 de grade Celsius, iar noaptea, temperaturile vor coborî până la 13 grade.

Nu sunt semne de ploaie, însă vântul va avea intensificări.

Exit mobile version