Cod galben de ninsori, ploi abundente și viscol! Avertizare meteo pentru toată țara

vremea

foto cancan.ro

Meteorologii au emis avertizări cod galben de ninsori, vânt puternic și ploi pentru toată țara. Meteorologii ANM au emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă de vineri, 10 martie, ora 12:00, până sâmbătă, 11 martie, ora 08:00.  

În intervalul menționat, în vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă.  

Se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. 

Potrivit meteorologilor, averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia.

Cod galben de ninsori și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, ninsori și viscol la munte, pentru toată țara, în intervalul 11 martie, ora 08:00 – 12 martie, ora 15:00. 

În intervalul menționat, în toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h.  

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.  

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol. 

Exit mobile version