Cod galben de inundaţii pe râuri din 7 bazine hidrografice, până joi

atentionare-inundatii

foto gds.ro

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri din şapte bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 – 12 ianuarie, ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, propagării şi a cedării apei din stratul de zăpadă, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice:

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe parcursul zilei de miercuri, 11 ianuarie, între orele 9:00 – 00:00, pe unele râuri din judeţele Vâlcea, Dâmboviţa şi Prahova.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiile Bazinale de Apă Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa şi Siret.

Exit mobile version