Cod galben de furtuni! 28 de județe sunt vizate de avertizarea meteo

Cod-de-furtuni

foto romaniatv.net

Cod galben de furtuni. Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vizează 28 de județe ale țării.

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 25 mai, ora 12:00, 25 mai, ora 23:00.

În intervalul menționat local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea. 

Cod galben de furtuni

Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Intensificări ale vântului, cu rafale în  general de 50…70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Vremea în București

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în orele serii când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 50…60 km/h.

Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

Vremea la munte

La munte găsim tot vreme caldă, dar instabilă. În a doua parte a zilei apar averse torențiale însoțite de fenomene meteo severe. În intervale scurte de timp se vor strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Vreme extremă în țară

Inundațiile au făcut prăpăd în Cluj, Argeș și Caraș-Severin. Parcarea unui centru comercial a fost inundată, la fel ca și alte zeci de străzi unde canalizările au cedat sub presiune.

Șoferii au rămas blocați în mașini, la fel și călătorii din autobuze. Vestul țării s-a aflat sub cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. 

Ploile abundente au adus cantități uriașe de apă. În unele zone din Cluj debitul a atins aproape 60 de litri pe metru pătrat. Canalizările s-au umplut în câteva minute și mai multe parcări subterane au fost inundate.

Exit mobile version