Avertizare de vreme severă: Ninsori viscolite în sud-estul țării

vremea

foto realitatea.net

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 28 februarie, o avertizare de cod galben de ninsori viscolite pentru sud-estul țării, fiind vizate județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

Totodată, meteorologii au transmis că județele Constanța și Tulcea se află sub cod portocaliu de vreme severă. Cele două avertizări au intrat în vigoare în această dimineață, la ora 10, și sunt valabile timp de 24 de ore.

Meteorologii precizează că, în intervalul menționat, în sud-estul țării, acolo unde este valabil codul galben, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări și va sufla, la rafală, cu viteze de 55-65 km/h. De asemenea, local va fi viscol.

În ceea ce privește județele Constanța și Tulcea, aici „va ninge însemnat cantitativ (20 – 30 litri/metru pătrat) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent”.

Vântul va sufla puternic în Constanșa și Tulcea

Vântul va sufla puternic în cele două județe, având „intensificări susținute”, cu viteze de 60-70 km/h, „ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ”. Mai mult, pe litoral și în Delta Dunării, rafalele vor atinge chiar și 80-90 km/h și vor fi precipitații mixte.

ANM a mai emis o informare meteorologică, valabilă de mâine, 1 martie (ora 10), până pe 3 martie (ora 10), potrivit căreia, în această perioadă, în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali va ninge temporar, iar local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 45-50 km/h, viscolind ninsoarea, precizează meteorologii.

În Bucureşti, vremea se va menţine închisă şi temporar vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, anunţă ANM. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade Celsius, iar cea minimă va fi de minus 2-0 grade.

Exit mobile version