Avertizare ANM de ultim moment. Septembrie se încheie cu 34 de grade, octombrie vine cu 17 grade

vremea

foto edusoft.ro

E vară în toată regula, acum, pe final de septembrie, cu temperaturi și de 34 de grade Celsius, dar peste câteva zile, vremea schimbă foaia. Dacă ultimele zile din septembrie aduc temperaturi de până la 34 de grade Celsius, începutul lui octombrie aduce vreme rece, cu temperaturi mai mici cu 10 grade, de la o zi la alta.

De duminică, se arată toamna, încep ploile şi descărcările electrice, iar mercurul în termometre va scădea, potrivit meteorologul ANM, Alina Şerban.

Prognoza meteo ANM: Vremea se răceşte de duminică

Ne mai bucurăm de 2-3 zile de vară, cu temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, chiar cu 7-8 până la 10 grade mai mult decât ar trebui să avem la acest moment.

Vom atinge foarte probabil și temperaturi de 34 de grade, oricum vor fi destul de multe valori peste 30 de grade în partea de sud-est a teritoriului, respectiv în Muntenia, în zona continentală a Dobrogei și prin sudul Moldovei.

Acest pasaj este de scurtă durată, pentru că se răcește de duminică. La început tot în vest, în nord, în centru, acolo unde este mai rece de regulă, apoi și în celelalte regiuni și vom trece de la o vreme caldă la una rece.

Această răcire înseamnă că vom avea variații termice chiar de 10 grade pentru unele zone, de la o zi la cealaltă, de sâmbătă de exemplu, de la 25-26 de grade în partea de nord a teritoriului, duminică la 17 grade tot în acele zone. 

Exit mobile version