ANM, alertă nowcasting de ploi şi vijelii în mai multe zone din ţară

vremea

foto observatornews.ro

Trei judeţe sunt sub avertizare imediată de ploi şi vijelii, marţi dimineaţă. Vremea va fi caldă în întreaga ţară, dar instabilă.

Meteorologii au emis în această dimineață două avertizări nowcasting – cod galben de ploi și vijelii, valabile până la ora 9 pentru județele Botoșani, Suceava și Neamț. Vor fi averse torențiale ce vor determina acumulări de apă de până la 35 de litri pe metrul pătrat va cădea grindină de mici dimensiuni și vorbim chiar și despre vijelii.

Astăzi ploile vor fi prezente în zonele montane submontane, în centrul, nordul și estul țării. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Meteorologii prognozează acumulări de apă de până la 40 de litri pe metrul pătrat în anumite zone și izolat vor fi chiar și condiții de grindină.

Se întoarce canicula

Începând de mâine disconfortul termic va deveni accentuat în zonele sudice și vestice și deja vom vorbi despre caniculă pe arii restrânse mâine dar de mâine încolo, această aria lor a caniculei se va extinde în majoritatea zonelor din sudul și din vestul țării.

Temperaturile maxime de astăzi vor fi încadrate între 24 și 34 de grade Mâine urcă până la 36 de grade, iar vineri maximele vor fi cuprinse între 29 și 39 de grade. 

Disconfortul termic va fi unul foarte accentuat. Temperaturile pe care le vom resimți noi vor fi mai ridicate decât ce indică termometrele.

Exit mobile version