Alertă de inundații în România. Hidrologii au emis alerte cod galben pentru mai multe județe

atentionare-inundatii

foto gds.ro

Alertă de inundații în România. Risc de viituri în mai multe județe din țară după furtunile puternice din ultimele ore. Hidrologii au emis alerte cod galben de inundații.

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis cod galben de inundaţii pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru şi Nera.

Alertă de inundații în România

Astfel de fenomene periculoase s-ar putea produce pe raza judeţelor Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureș, Arad, Caraş Severin şi Satu Mare. Avertizările sunt valabile în intervalul 24.05.2023 ora 13:00 – 24.05.2023 ora 24:00.

Până la miezul nopții, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici. Sunt posibile inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de atenţie, se arată pe site-ul INHGA.

Bazinele hidrografice unde există risc de inundații și viituri

INHGA anunță că fenomene periculoase pot apărea pe râurile din bazinele hidrografice:

Administrația Națională de Meteorologie anunță că și în următoarele zile vor continua ploile și furtunile în țara noastră. Miercuri, 13 județe sunt sub alertă cod galben de vijelii și instabilitate.

Cel mai probabil, de joi, 25 mai, aria precipitațiilor se va extinde la nivelul majorității regiunilor. Astfel, pe lângă alerte de la ANM am putea avea și noi avertizări de la INHGA.

Exit mobile version