Alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia

grecia

foto: g4media.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia. În următoarele zile se așteaptă fenomene meteo extreme: furtuni puternice şi vijelii.

Frontul de aer rece va afecta predominant zonele de vest, nord şi est ale Republicii Elene, după cum urmează:

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români aflaţi permanent ori temporar sau care intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile elene avertizează, de asemenea, în legătură cu existenţa unei concentraţii ridicate de particule fine PM2.5 în regiunea Attica, generată de fumul produs de incendiile din Evia şi zonele învecinate, recomandând locuitorilor din aceste zone să evite deplasările în aer liber şi să poarte măşti de protecţie cu un grad de filtrare ridicat.

Date de contact pentru cetățenii români

MAE anunță că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Totodată, conaționalii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Exit mobile version