Alertă ANM: Cod galben de fenomene severe. Zonele afectate

vremea

foto substantial.ro

Alertă ANM. Meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică – ploi torențiale, cu descărcări electrice, grindină şi vijelii, joi până la ora 23.00, în 17 judeţe.

Atenţionarea Cod galben este valabilă joi, între orele 12 şi 23, în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Covasna.

Alertă ANM: Cod galben de fenomene severe

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea în București

Nu se anunță probleme cu vremea în Capitală. Din datele ANM aflăm că, joi, cerul va fi temporar noros și trecător vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Hirologii au emis și ei alerte de inundații. Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) un cod portocaliu este în vigoare până la miezul nopții.

Alerta vizează râurile din bazinele hidrografice:

Exit mobile version