Lasagna cu ciuperci de post

lasagna

foto: http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com/

Ingrediente pentru lasagna cu ciuperci de post

– 500 g foi lasagna fără ou

– sos Bolognese

– sos Bechamel

Sos Bolognese:

2 cepe, 6 căței de usturoi, 1 morcov, 1/4 țelină mică, 25 g drojdie inactivă, 500 g sos de roșii, 400 g roșii cubulețe (1 conservă), 4 lg ulei de măsline, 100 g soia granule, 500 g ciuperci, 1-2 lg busuioc uscat, 1 lg-ță turmeric (opțional), sare și piper.

Se taie cepele mărunt și se călesc în uleiul de măsline până se înmoaie, apoi se adaugă usturoiul mărunțit și se mai călesc împreună 2 minute.

Se adaugă morcovul și țelina răzuite fin, ciupercile mărunțite la robot și soia granulată, care în prealabil a fost înmuiată 15 minute in apă fierbinte si apoi stoarsă.

Când apa lăsată de ciuperci a scăzut puțin se pune sosul de roșii și roșiile cubulețe, drojdia inactivă și condimentele.

Se fierbe aproximativ 10 minute, se potrivește gustul cu sare si piper și se lasă deoparte până pregătim sosul Bechamel.

Sos Bechamel:

– 50 g ulei de cocos, 50 g făină, 500 ml lapte vegetal neindulcit, 5 g sare, 1/2 lg-ța pudră de usturoi, 2 lg drojdie inactivă, 1/2 lg-ță nucșoară

Se călește făina în uleiul de cocos și se stinge cu laptele vegetal. Adăugăm restul ingredientelor și fierbem sosul până capată consistența unui aluat de clătite.

Într-o tavă dreptunghiulară așezăm un strat subțire de sos Bechamel, apoi foi de lasagna, următorul strat este de sos Bolognese, foi de lasagna și tot așa alternativ până se termină sosurile. Ultimul strat este de sos Bechamel. Dacă aveți, la final, se poate presăra parmezan vegan.

Tava se introduce în cuptorul încins în prealabil la 180 grade și se coace pentru aproximativ 30 minute.

Exit mobile version