Influencerii și companiile din Rusia pierd venituri în urma interzicerii utilizării Instagram

Instagram-se-inchide-in-Rusia

foto romaniatv.net

Persoanele populare pe rețelele de socializare din Rusia – așa-numiții influenceri – au migrat, în ultimele zile, către rețele precum Telegram și rețele private virtuale (VPN-uri), după ce autoritatea de reglementare a internetului din Rusia, Roskomnadzor, a anunțat că Instagram va fi interzis de luni, 14 martie.

În timp ce unii dintre influenceri sunt ocupați cu crearea de canale pe Telegram, alții caută modalități de a se sustrage interdicției social media.

Decizia Roskomnadzor a apărut după decizia Meta de a permite apelurile la violență împotriva rușilor în anumite contexte. Autoritatea de reglementare a internetului în Rusia a acordat utilizatorilor două zile să migreze către alternative interne.

Procurorii ruși au cerut vineri ca accesul la Instagram să fie blocat după ce compania mamă a aplicației, Meta, a confirmat că își relaxează politicile privind discursul de ură la adresa soldaților ruși și a lui Vladimir Putin în anumite țări, în legătură cu războiul din Ucraina.

Luni dimineață, Instagram – cea mai populară platformă de socializare în rândul tinerilor ruși – nu mai era accesibilă.

Interzicerea accesului la Instagram în Rusia ar putea submina mediul de afaceri din țară

Pentru multe întreprinderi mici și mijlocii din Rusia, Instagram a fost, de asemenea, o platformă de top pentru publicitate, organizarea vânzărilor și comunicarea cu clienții, iar măsura de blocare a aplicației este considerată una care ar submina și mai mult climatul de afaceri din țară, potrivit The Guardian.

Karina Istomina, un popular DJ și influencer Instagram, cu peste 400.000 de urmăritori, a declarat că aproximativ jumătate din toate veniturile sale provin din publicitatea de pe Instagram.

„Ca să fiu sinceră cu voi, sunt absolut devastată că îmi pierd pagina. Mi-am administrat profilul timp de peste zece ani. Cel mai probabil va trebui să găsesc noi surse de venit, va trebui să mă redescopăr”,

a declarat Karina Istomina, potrivit The Guardian.

Mulți influenceri și multe întreprinderi din Rusia au postat, duminică, linkuri către canalele lor Telegram și VKontakte, două platforme fondate în Rusia care vor primi cu bucurie afluxul de noi utilizatori.

Exit mobile version