Desert de vară, simplu și delicios – Tartă cu cireșe

foto ea.md

Rețetă de tartă cu cireșe. Pe cât de simplă și ușoară este rețeta, pe atât de gustoasă și apreciată va fi de către cei care vor avea ocazia să o deguste.

Este recomandat să consumi cireșe atunci când sunt proaspete, pentru a profita de beneficiile lor asupra organismului. Aceste fructe sunt și o sursă de savoare și culoare în rețetele culinare.

Tartă cu cireșe – Ingrediente pentru aluat

Ingrediente pentru umplutură

Mod de preparare

Începe cu pregătirea cireșelor, pe care le speli bine, le scurgi, apoi le îndepărtezi sâmburii. După ce ai îndepărtat sâmburii, pune cireșele într-un bol și adaugă zahărul peste ele.

Amestecă-le bine cu zahărul, acoperă bolul și pune-l la frigider până când pregătești aluatul de tartă. Astfel, cireșele vor avea timp să își lase siropul în bol.

Cum prepari aluatul

Începe prin a trece făina prin sită, într-un bol încăpător. Adaugă peste ea sarea și zahărul pudră și amestecă-le. Taie untul rece în cuburi mai mici și adaugă-le peste amestecul din bol. Adaugă și oul și amestecă rapid toate ingrediente, folosind vârfurile degetelor. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios.

Acoperă aluatul de tartă cu o folie de prospețime si pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul pe masa de lucru, nu înainte de a presăra puțină făină peste aceasta. Oprește 1/4 din aluat, iar restul întinde-l cu ajutorul sucitorului de aluaturi, într-o foaie circulară cu diametrul mult mai mare decât al formei de copt.

Pune aluatul în forma de tartă și îmbracă cu el atât baza cât și pereții laterali ai formei. Decupează surplusul de aluat de deasupra și adaugă-l peste partea de aluat oprită. Cu o furculiță, înțeapă baza aluatului din loc în loc, pentru a nu se deforma în timpul coacerii.

Scoate cireșele de la frigider și scurge siropul format într-un bol. Adaugă amidonul peste sirop și amestecă bine până când se omogenizează compoziția. Adaugă această compoziție peste cireșe și toarnă totul peste aluatul din forma de tartă.

Întinde restul de aluat într-o foaie subțire și decupează fâșii din el. Creează din fâșii un grilaj deasupra cireșelor. Unge acest grilaj cu ou și coace minunata tartă cu cireșe pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa și savura cu mare poftă. Decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Exit mobile version