Cum să pregătești rețeta secretă de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul chef a inventat-o „la nervi”!

Catalin-Scarlatescu

foto impact.ro

Rețeta de șnițele a lui chef Cătălin Scărlătescu pare banală, însă în urmă cu 18 ani, când acesta a descoperit-o, nu exista în România.

Celebrul Cătălin Scărlătescu glumește și spune că astăzi putea fi milionar, dacă se gândea să breveteze invenția lui făcută într-un moment de furie.

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu nu cere nicio pregătire specială și nici diplomă de Chef la cuțite. Aveți nevoie de un ingredient la care, în urmă cu 18 ani, doar juratul s-a gândit.

„În 2003, înnebunise lumea cu crochetele de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.

Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Am început să zdrobesc și am făcut eu un fel de pesmet. Am asezonat carnea cu muștar, puțină cremă de trufe, un pic de unt de trufe și am dat gujoanele prin chestia aia crocantă. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi.”,

a povestit Cătălin Scărlătescu.

Reţeta lui Cătălin Scărlătescu constă în crusta pe care şniţelele le au. Acesta a povestit că bucăţile de carne trebuie asezonate cu sare, piper şi alte ierburi aromatice în funcţie de preferinţe.

Carnea se dă prin amestecul pe bază de unt şi apoi se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgii de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin. Apoi se prăjeşte totul într-o baie generoasă de ulei.

Rețeta preferată a lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu este pasionat, în egală măsură, de gusturile tradiționale românești, dar și de preparatele exotice, pe care le descoperă în vacanțele sale. Împătimit al călătoriilor și al mâncărurilor bune, chef Scărlătescu profită de fiecare deplasare peste hotare pentru a-și îmbogăți cultura gastronomică. Așa a ajuns să guste un preparat fabulos și să intre în bucătăria restaurantului unde l-a mâncat, pentru a afla rețeta.

Chef Cătălin Scărlătescu a povestit că a descoperit ceea ce avea să se transforme în mâncarea lui preferată în timpul unei vacanțe în Thailanda.

În momentul în care a gustat, și-a dat seama că nu poate pleca fără să afle rețeta, așa că a intrat în bucătăria restaurantului pentru asta. Preparatul care l-a cucerit pe Cătălin Scărlătescu este unul pe bază de vită Wagyu, cea mai scumpă carne din lume, și sos curry.

Exit mobile version