Cheesecake cu mere și pere. Un desert simplu cu fructe

cheesecake-cu-mere-si-pere

foto catine.ro

Dacă îți este poftă de un cheesecake delicios cu fructe adăugate, îți oferim o rețetă simplă de cheesecake cu mere și pere. Este un desert pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos.

Pe lângă merele și perele adăugate în compoziția de brânză, mai adaugi și 1-2 banane pentru un plus de gust și aromă deosebită. Nici nu ai nevoie de blat la acest desert, atât de simplu este de preparat.

Ingrediente:

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea oricărui desert constă în a aduce pe masa de lucru toate ingredientele enumerate în listă. Astfel, îți vei ușura munca și vei scurta timpul de pregătire a compoziției.

După ce ai adus toate ingredientele, adună pe masa de lucru și ustensilele necesare. Ai nevoie, în primul rând, de o formă de copt rotundă, cu pereți detașabili și diametrul de 24-26 cm.

Mai ai nevoie de 3 boluri, un tocător de lemn, un cuțit de fructe, o furculiță și o sită. După ce ai adus tot ce îți trebuie pe masa de lucru, pornește cuptorul la 160 de grade Celsius.

Cum prepari compoziția

Pune într-un bol cele două tipuri de brânză. Adaugă sarea, zahărul, cele două ouă și fulgii de cocos. Amestecă bine toate ingredientele cu furculița, până când obții o compoziție omogenă. Nu este nevoie să folosești mixerul pentru a amesteca ingredientele, pentru a nu crea bule de aer în compoziție. Acestea în timpul coacerii se vor ridica la suprafață și vor deforma aspectul prăjiturii.

Curăță banana și paseaz-o cu furculița până când obții un piure. Adaugă piureul în compoziția de brânză.

Spală un măr și o pară, șterge-le bine ți toacă-le în cuburi micuțe. Adaugă-le și pe acestea în compoziția pentru cheesecake.

Unge forma de copt cu unt moale și presară nucă de cocos atât la bază cât și pe laterale. Adaugă compoziția pentru cheesecake în ea și niveleaz-o bine la suprafață.

Pune forma de copt în cuptor și coace deliciosul cheesecake pentru 75 de minute, la 160 de grade Celsius. După oprirea cuptorului, lasă cheesecake-ul să se răcească lent în cuptor cu ușa întredeschisă.

Pentru decor taie un măr și o pară în felii foarte subțiri și stropește-le cu suc de lămâie pentru a nu oxida.

Le așezi frumos în horă deasupra cheesecake-ului. Adaugi și miezul de nucă și presari pudră de scorțișoară peste acestea.

Exit mobile version