Ce este Borelioza, boala care a făcut-o pe Adda să se retragă din viața publică

adda

foto impact.ro

Adda a aflat, după un an jumătate de chin în care i s-a pus diagnostic greşit, că suferă de Borelioza (boala Lyme) şi Bartonella. Boala Lyme sau borelioza este o afecțiune bacteriană transmisa de căpușe, cu o incidență în creștere în lume.

Între 650.000 – 850.000 de persoane sunt afectate în Europa, iar în Romania, incidența a crescut de trei ori în ultimii ani, conform datelor oficiale ale Institutului National de Sănătate. Boala este de origine bacteriana, aceasta fiind transmisă de căpușele din genul Ixodes, o insectă care poate transmite bacteria Borrelia burgdorferi.

Nu toate căpușele sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia, boala nefiind declanșată automat la om prin contactul cu insecta. O persoană, copil sau adult, poate dezvolta boala Lyme doar dacă este înțepat/mușcat de o căpușa contaminata cu bacteria Borrelia burgdorferi, care rămâne pe corpul uman fară întrerupere pe o perioada mai mare de 17 ore.

Boala netratata corespunzător, în lipsa unor timpi rapizi de reacție sau din cauza lipsei simptomelor caracteristice, poate cauza complicații medicale precum: meningita, paralizie faciala, miocardita – cardita Lyme, artrita Lyme, boli autoimune.

Adda se va retrage o perioadă din spaţiul public

„Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greşit şi mi s-a dat tratament şi mai greşit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite părţi ale corpului că să fiu diagnosticată cu Borelioza şi Bartonella- transmise de căpuşe şi ţânţari, ploşnite sau dacă te muşcă animale care au asta în sânge.

Din păcate, inflamaţia şi neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acţionat la timp. Aşa că urmează o perioadă de luptă şi de tratament agresiv care durează în total un an şi jumătate. Momentan sunt în pregătirea corpului pentru tratament. Şi trag să-mi duc la final o parte din proiecte şi să-mi onorez promisiunile”,

a transmis Adda pe pagina sa de Facebook.
Exit mobile version