Ce alimente nu expiră niciodată. Iată alimentele ce pot fi consumate și după 30 de ani

alimente

foto dcnews.ro

Iată care sunt alimentele ce nu expiră niciodată! Dacă sunt depozitate corespunzător, pot fi consumate chiar și peste 20-30 de ani!

Atunci când cumperi un produs, primul lucru la care te uiți este termenul de valabilitate. Însă, puțini sunt cei care știu că există alimente care nu expiră niciodată.

Oţetul de mere

Când este ferit de razele directe ale soarelui, oţetul de mere îşi păstrează proprietăţile şi poţi fi sigur că nu va expira niciodată.

Benefic pentru dietă, sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere se numără printre ingredientele naturale preferate de nutriţionişti şi specialişi în frumuseţe.

Mierea

Îşi poate schimba culoarea şi se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar şi după sute de ani, dacă este păstrată cum trebuie.

Mirea poate fi din soiuri diferite. Gustul și textura depind de tipul florilor din care provine nectarul cules de către albine.

Orezul

În catacombele egiptene s-au descoperit depozite de orez, care încă era bun pentru consumul uman.  Pentru orez nu există dată de expirare. Atenţie, însă! Păstraţi-l departe de umezeală!

Orezul, un aliment de bază pentru aproape jumătate din populaţia globului, furnizează energie organismului, stimulează activitatea cerebrală şi creşte speranţa de viaţă.

Fasolea boabe uscată

Când este ferită de dăunători, fasolea boabe nu are termen de valabilitate.

E adevărat că se va fierbe mai greu şi există posibilitatea să nu se înmoaie complet, dar valoarea nutriţională nu se schimbă, indiferent de timpul petrecut pe raftul cămării.

Cafeaua instant

Dacă o depozitaţi în congelator, cafeaua instant poate fi păstrată pentru totdeauna.

Cafeaua este un adevărat elixir al sănătății, având efecte deosebit de importante asupra sistemului cardiac și al celui cerebral.

Băuturile tari

Nu trebuie să vă grăbiţi să terminaţi o sticlă de băutură tare, pentru că alcoolul tare nu expiră niciodată. E adevărat că îşi poate pierde un pic din aromă, dar tăria rămâne neschimbată.

Exit mobile version