Cătina cu miere – cum se pregătește cel mai bun tratament natural pentru întărirea sistemului imunitar

catina-cu-miere

foto haihuin2.com

Cătina este una dintre cele mai cunoscute și folosite plante medicinale naturale, bogată în substanțe nutritive și cu un conținut ridicat de vitamine. Cum se prepară amestecul de cătină cu miere și ce beneficii are consumul său regulat.

Fructele de cătină au un gust ușor acrișor și sunt bogate în nutrienți precum calciu, magneziu, potasiu și fier. Se culeg începând cu luna august și până la sfârșitul lui octombrie, atunci când fructele sunt bine coapte.

Cât timp se ia cătina cu miere

Cătina cu miere poate fi consumată atât dimineața, pe stomacul gol, cât și pe parcursul zilei, una sau două lingurițe, în cure de o lună de zile. Cătina este recomandată în special în sezonul rece, deoarece este un tratament natural pentru întărirea sistemului imunitar și pentru prevenirea răcelilor de sezon.

Rețetă pentru cătină cu miere

Pune într-un borcan boabele de cătină, iar deasupra toarnă miere până când borcanul este aproape plin. Proporția corectă este aceea de a adăuga două părți de boabe de cătină și o parte de miere.

Lasă amestecul la macerat timp de aproximativ 3 săptămâni, după care îl poți consuma la nevoie. Amestecul de cătină cu miere poate fi consumat pe o perioadă de o lună de zile, dimineața, pe stomacul gol câte o linguriță. După fiecare cură de cătină este recomandată o pauză de câteva săptămâni.

Cătina cu miere – beneficii

Cătina cu miere are numeroase beneficii mai ales în sezonul rece. Protejează sănătatea inimii

Exit mobile version