Trucuri imbatabile pentru a elimina resturile de pesticide de pe fructe și legume

legume-fructe-pesticide

foto playtech.ro

Resturile de pesticide pot fi extrem de dăunătoare pentru organism, de aceea este absolut esențial să aplicăm niște metode speciale pentru spălarea fructelor și a legumelor.

Sursa reziduurilor de pesticide din alimentele noastre este cauzată de pesticidele aplicate pe culturi, de reziduurile care rămân în fructe și legume sau prin aplicarea de pesticide în case pentru dezinfectare.

În calitate de consumatori, nu avem niciun control asupra pesticidelor care sunt pulverizate pe fructe și legume în ferme, dar există câteva tehnici rapide care ne pot ajuta să scăpăm de aceste substanțe toxice.

Primul pas în îndepărtarea reziduurilor de pesticide din produsele alimentare este spălarea. Spălarea cu 2% apă sărată va elimina majoritatea reziduurilor de pesticide de contact care apar în mod normal pe suprafața legumelor și fructelor.

Aproximativ 75-80% din pesticide sunt îndepărtate prin spălare cu apă rece. Reziduurile de pesticide care se află la suprafața fructelor și legumelor necesită două până la trei spălări.

Legumele cu frunze verzi trebuie spălate bine. Reziduurile de pesticide de pe legumele cu frunze verzi sunt îndepărtate satisfăcător prin procesare normală, cum ar fi spălare și gătire.

3 moduri de a elimina eficient pesticidele din fructe și legume

Înmuiați în apă sărată folosind sare de Himalaya sau sare de mare timp de 20 de minute. Cercetătorii au descoperit că soluția de apă sărată 10% este eficientă pentru îndepărtarea reziduurilor comune de pesticide, inclusiv DDT. Clătiți cu apă după aceea.

Utilizați bicarbonat de sodiu (cunoscut și sub denumirea de bicarbonat de sodiu și bicarbonat de sodiu) pentru a vă curăța fructele și legumele. Adăugați 1 linguriță de bicarbonat la 2 căni de apă și lăsați la înmuiat timp de 15 minute. Ridicați cu apă după aceea.

Înmuiați în oțet (orice tip) și apă timp de 20 de minute. Trebuie să utilizați 1 parte de oțet la 4 părți de apă, așa că 10 ml de oțet ar trebui amestecați cu 40 ml de apă. Fructele poroase, cum ar fi fructele de pădure, pot deveni umede când sunt înmuiate prea mult timp.

Exit mobile version