Cum scapi de pesticidele de pe fructe şi legume: trei metode simple şi eficiente

cum-scapi-de-pesticide

foto ea.md

Majoritatea fructelor şi legumelor pe care le cumperi de la supermarket sunt, adeseori, pline de pesticide. Pesticidele sunt compusi chimici, utilizati in scopul eliminarii si mentinerii la distanta a daunatorilor ce afecteaza culturile agricole.

Din categoria pesticidelor fac parte insecticidele, erbicidele, fungicidele si alte substante cu toxicitate ridicata, care servesc distrugerii insectelor (tantari, gandaci), rozatoarelor, buruienilor si agentilor infectiosi (bacterii, virusi, ciuperci).

Vedeta TV Ela Crăciun oferă câteva sfaturi practice pentru o viaţă sănătoasă, dezvăluind trei metode prin care putem elimina chimicalele şi pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ. Soluţiile sunt la îndemâna oricui şi necesită câteva ingrediente pe care oricine le are în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.

„Copiii mei sunt fani ai fructelor şi legumelor. Minimum două mese de legume şi fructe consumate zilnic înseamnă garanţia unui organism sănătos şi viguros. În teorie, pentru că în realitate acestea sunt modificate semnificativ de substanţele chimice menite să le potenţeze creşterea: pesticidele şi erbicidele. Nitraţii, azotaţii, fosfaţii sunt hrană pentru plante şi otravă pentru organismul uman. Şi, cu ştiinţă sau, ne-o administrăm zilnic, dacă nu am învăţat să ne protejăm”,

spune vedeta TV.

3 soluții simple, testate, pentru a elimina pesticidele

1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialişti, este să spălaţi fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă. O parte oţet la patru de apă. Lăsăm fructele în lichidul acesta câteva minute.

2. Punem bicarbonat de sodiu, suc de lămâie în apă. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute asupra fructelor şi legumelor.

3. Ultima soluţie este mai radicală şi mai controversată: îndepărtăm pur şi simplu coaja, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi.

Exit mobile version