Ai insomnii? Mănâncă un măr înainte a merge la culcare

mere-verzi

foto diete24.ro

Dar există un produs care nu doar că potolește foamea, dar promovează producția de substanțe care ajută la somn. Vorbim despre merele verzi. Iată de ce ar trebui să te obișnuiești să consumi mere înainte de culcare.

În primul rând, merele conțin vitaminele B6 și C, care sunt foarte importante pentru un somn sănătos. Ele ajută la ameliorarea tensiunii nervoase, relaxează corpul, stabilizează tensiunea arterială, scad nivelul de glucoză.

Merele conțin și mult potasiu, care are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, pectină, care îmbunătățește circulația sângelui și elimină toxinele, precum și fier, care este necesar pentru funcționarea normală a sistemului hematopoietic și circulator.

În plus, merele conțin polifenoli. Ele încetinesc procesul de digestie, iar o persoană rămâne sătulă mai mult timp. Polifenolii normalizează nivelul de zahăr, reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și chiar cancer pulmonar.

Cu câte ore înainte de culcare poți mânca mere? Mulți nutriționiști recomandă să nu mănânci după ora 18, dar acest lucru nu este valabil pentru toată lumea.

Într-adevăr, este bine să excluzi seara alimentele grele (proteine, carbohidrați complecși). Însă, cu 2 ore înainte de culcare este destul de acceptabil să iei o gustare ușoară și să mănânci câteva mere.

Exit mobile version