5 alimente pe care NU trebuie să le încălzești la cuptorul cu microunde

cuptor-cu-microunde

foto adevarul.ro

Știm deja că nu e indicat să introducem alimente invelite în folie din plastic sau din aluminiu la cuptorul cu microunde. Însă sunt și alimente care devin nocive atunci când sunt încălzite în acest mod.

În urmă cu trei decenii, omenirea primea cadou cuptorul cu microunde, o invenție care avea să revoluționeze modul de a găti. Multă lume a devenit rapid dependentă de acest instrument.

Generațiile tinere nu își pot imagina azi cum să-ți încălzești laptele într-un ibric și nu la microunde. Totuși, nu chiar orice merge preparat sau încălzit la acest tip de cuptor, asta pentru că unele alimente pot deveni cancerigene sub acțiunea microundelor.

Carne procesată

Carnea procesată conține adesea substanțe chimice și conservanți care le prelungesc perioada de valabilitate. Din păcate, punerea lor la microunde poate înrăutăți aceste substanțe pentru sănătatea ta. În cazul cărnii procesate la microunde, am putea fi expuși, fără să știm, la modificări chimice, cum ar fi colesterolul oxidat în acest proces.

Fructe

Strugurii copți cu microunde nu vor face stafide. Dar vor face plasmă, care este o formă de materie care este creată atunci când gazul este ionizat și lasă electricitatea să curgă. Într-un videoclip, Stephen Bosi, dr., lector de fizică la Universitatea din New England, arată că distrugerea a două bucăți de struguri într-un cuptor cu microunde poate crea suficientă plasmă pentru a topi o gaură printr-un recipient de plastic.

Plasma s-ar putea să nu fie produsă din alte fructe, dar ați putea rămâne cu mizerie. Fructele întregi captează aburul sub pulpă, ceea ce înseamnă că ar putea izbucni în timp ce se încălzește.

Ouă fierte tari

Decojite sau nu, atunci când un ou fiert tare este gătit în cuptorul cu microunde, umiditatea din interior creează o acumulare extremă de abur. Ca o oală sub presiune în miniatură, până la punctul în care oul poate exploda!

Și mai înfricoșător, oul nu va izbucni în cuptorul cu microunde în timp ce este încălzit, ci după aceea. Ceea ce înseamnă că oul fierbinte ar putea erupe în mână, pe farfurie sau chiar în gură. Pentru a evita transformarea oului într-o bombă cu abur, tăiați-l în bucăți mici înainte de a-l reîncălzi. Sau, mai bine, evitați să îl puneți în cuptorul cu microunde.

Lapte matern

Multe mămici își îngheață și își păstrează laptele matern pentru utilizare ulterioară, ceea ce este grozav. Atâta timp cât acesta nu este reîncălzit în cuptorul cu microunde. În același mod în care cuptorul cu microunde încălzește neuniform farfurii cu alimente.

Ele pot încălzi o sticlă de lapte matern în mod neuniform, creând „puncte fierbinți”. Care pot arde grav gura și gâtul unui copil. Apoi, există pericolul cancerigen care vine cu reîncălzirea plasticului.

Orez

Orez, serios? Ei bine, conform Agenției pentru Standarde Alimentare, orezul cu microunde poate duce uneori la intoxicații alimentare. Problema cu orezul implică prezența obișnuită a unei bacterii foarte rezistente numită Bacillus cereus. Căldura ucide această bacterie, dar poate să fi produs spori toxici.

Exit mobile version